dilluns, 6 de gener del 2014

Perles (138): Femen i Pirelli

«Femen és el nom d’una famosa i escandalosa organització de dones activistes en topless que defensen amb els seus pits la igualtat sexual i social al món. Així ho expliquen elles mateixes a la seva pàgina web, plena de fotos i vídeos de les accions que les han fet famoses a tot el món. [...]

»Però la meva confusió comença a créixer quan les fotografies i la informació sobre les activitats de Femen [...] conviuen amb la grata notícia que el calendari Pirelli és a punt de fer cinquanta anys i se celebrarà com cal. Que hagi estat capaç d’evolucionar des d’edicions gairebé ginecològiques fins a l’esteticisme elegant i chic de les darreres no impedeix que segueixi sent un assortit d’espaterrants dones nues per al plaer de qui fulleja les seves planes. O per consultar quan cau el teu aniversari, que hi ha de tot.

»Em declaro un xic noquejada. S’anuŀlen les dues notícies? A on et pot portar el lema de Femen: “Posa’t en topless i triomfa”? Comprar el calendari Pirelli és donar suport a la causa Femen? Són les models del calendari activistes infiltrades?»

(Extracte de l’article publicat per Gloria Serra a La Vanguardia, 18 agost 2013, amb el títol “Pitrera”)