dijous, 23 de gener del 2014

Fotografies de fars (7): Convento de S. Francisco, Colonia, Uruguai


Far del Convento de San Francisco (foto: MC)
Aquesta foto que he rebut fa uns dies, juntament amb les que reprodueixo més avall, és d’un altre continent. Fins ara no m’havia arribat cap imatge de tan lluny.

El convent de San Francisco Javier, on està ubicat aquest far construït el segle XIX amb maó i pedra, forma part de Colonia de Sacramento –també coneguda simplement com Colonia–, que conserva un conjunt de ruïnes d’edificacions construïdes els segles XVII-XVIII, un dels complexos més antics aixecats pels conqueridors portuguesos i espanyols quan van prendre possessió d’aquells territoris.

Després d’anys i anys (segles) de baralles entre les dues potències colonitzadores –un episodi paraŀlel al d’aquesta història està magníficament explicat a la peŀlícula La missió (1986), de Roland Joffé, amb Jeremy Irons i Robert de Niro de protagonistes–, finalment aquest territori formà part de l’actual República Oriental de l’Uruguai, és a dir, de l’Uruguai.*

* Informació bàsica extreta de la Viquipèdia; la referència a la peŀlícula La missió és de collita pròpia.

El far, com es pot veure a la foto reproduïda més amunt, està aixecat damunt mateix de les ruïnes del convent.

Per fer-se càrrec de les dimensions que tenia la colònia n’hi ha prou de fer un cop d’ull al mapa del cartell explicatiu que reprodueixo tot seguit. El punt groc és el lloc on s’aixeca el far:

Mapa de Colonia de Sacramento (foto: MC)

Finalment, el far des d’una altra perspectiva:

Far del Convento de San Francisco (foto: MC)